Ілюстрація REUTERS

Перерахунок пенсій українським військовослужбовцям буде проведено з 1 січня 2018 року навіть у тому разі, якщо Верховна Рада України не встигне розглянути закон про реформу пенсійного забезпечення військовослужбовців та працівників силових відомств до кінця цього року.

Читайте такожУкраїнці отримають пенсії за січень 2018 року в грудні

Про це повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики України з посиланням на главу відомства Андрія Реву.

Відео дня

"Незалежно від того, коли Верховна Рада прийме цей закон, перерахунок пенсій розпочнеться з першого січня 2018 року - в самому законі прописана норма, якою встановлюється перерахунок саме з цієї дати", - заявив Рева.

У прес-службі зазначили, що на людей не вплинуть бюрократичні моменти, пов'язані з процесом розгляду і датою прийняття закону, проте обов'язковою умовою проведення осучаснення пенсій військовослужбовців та працівників інших силових органів є його прийняття Верховною Радою.

"Законом передбачено, що внаслідок осучаснення пенсії підвищаться для кожного індивідуально, залежно від стажу і розміру грошового забезпечення, але якщо говорити про повне загальне середнє підвищення, то воно становитиме 1,5 тисячі гривень», - процитувала прес-служба міністра.

За його словами, якщо для цивільних пенсія в середньому зросла на 30%, то у військових зростання становитиме в середньому на 62%. Разом з тим, гідних пенсій можна досягти лише поступово, а тому головним результатом цього закону буде проведення одночасного і щорічного осучаснення військових і цивільних пенсій.

Як повідомляв УНІАН, закон про загальне пенсійне забезпечення Верховна Рада прийняла 3 жовтня, він набрав чинності 11 жовтня 2017 року. Відповідно до закону, розмір пенсії кожного громадянина України розраховуватиметься за новою формулою.

В уряді обіцяли, що відразу після прийняття пенсійної реформи почнеться розробка окремого законопроекту про пенсійне забезпечення військовослужбовців. Зазначалося, що проект буде подано до Верховної Ради до 1 листопада.

За словами Реви, законопроект має бути узгоджений з силовими відомствами, потім його має розглянути Рада національної безпеки і оборони.

13 грудня уряд направив законопроект про підвищення пенсій військовим з 1 січня 2018 року до Ради національної безпеки і оборони.