Фурса розповів, що чекає на гривню в 2022 році / фото УНІАН

Курс гривні повинен бути ринковим, а не таким, що "допомагає" імпортерам або експортерам.

Таку думку висловив фінансист Сергій Фурса в інтерв'ю виданню "Телеграф".

"До речі, якщо говорити про експортерів, то вони і так весь рік були "в шоколаді": таких високих цін на метали та агропродукцію ще не було ніколи. Так що їм скаржитися і без того нема на що", - говорить він.

Відео дня

Прогнозуючи курс української грошової одиниці на наступний рік, експерт зазначив, що він збережеться на сьогоднішньому рівні. Однак у тому випадку, якщо на гривню не будуть сильно тиснути зовнішні чинники.

Читайте такожДолар за деяких умов може істотно зрости у січні - прогноз

Відповідаючи на питання щодо можливості стрибків курсу в святкові дні й "валютних сюрпризів" в січні, Фурса сказав наступне:

"Ніколи в січні нічого подібного не буває, це просто чергові казки".

Раніше інший експерт спрогнозував для гривні позитивне завершення нинішнього року і початок наступного. Здатність гривні повернутися до зростання керівник EXANTE Україна Володимир Позній вважає сильною позитивною ознакою на найближчі тижні. "Все це налаштовує на вельми позитивний початок майбутнього року і закінчення цього", - сказав він.

Курс НБУ на 23 грудня

Національний банк України на четвер, 23 грудня, встановив офіційний курс гривні до долара на рівні 27,25 грн / дол., тобто гривня зміцнилася на 1 копійку в порівнянні з попереднім показником.

Згідно з даними НБУ, офіційний курс гривні до євро на четвер встановлений на рівні 30,81 грн/євро, тобто гривня ослабла на 2 копійки в порівнянні з попереднім показником.