Експерт пояснив, які монети цінуються колекціонерами / фото ua.depositphotos.com

Не всі старі монети цінуються колекціонерами, в тому числі копійки СРСР. Заплатити можуть тільки за ті, які мають унікальні відмінності, але не за шматки звичайного металу.

"З високою ймовірністю це буде іржава монета. Це, а також те, що вона може бути ще й потемнілою, вартості не додає. Навпаки - знижує", – розповів редактор сайту "Монети-ягідки" Віталій Ткач у коментарі виданню "Обозреватель".

За його словами, дорого продати можна монети зі срібла або золота, а також рідкісні. Він зазначив, що колекціонери можуть заплатити за монети 1947-1958-х років випуску. Водночас експерт вказав, що знайти "у вільному доступі" зазначені або інші цінні монети зараз майже неможливо.

Відео дня

Найчастіше колекційної робить монету малопомітна дрібна деталь, яку можуть побачити тільки фахівці.

Монети України - що принесе чималі гроші

Колекціонери можуть непогано заплатити за українські монети, які мають деякі особливості. Приміром, цінуються 2 копійки 1996 року різновиди 1аа з алюмінію, а також 2 копійки 2003 року.

Крім того, тисячі гривень можуть заплатити і за 1 копійку. Наприклад, така монета 1992 року різновиди 1.35 АА може принести своєму власникові більше 11 тисяч гривень.

Вас також можуть зацікавити новини: