Законопроект підтримали 238 депутатів / фото УНІАН

Верховна Рада України прийняла закон, яким вносяться зміни до державного бюджету, що дозволить виділити кошти для діяльності новоствореного Міністерства захисту навколишнього середовища і природних ресурсів після відділення його від Міністерства енергетики.

Як передає кореспондент УНІАН, за ухвалення за основу і в цілому законопроекту (№3664) «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» проголосували 238 народних депутатів при необхідному мінімумі у 226 голосів.

Читайте такожДепутати схвалили законопроект, який допоможе повернути злочинні активи з-за кордону

Відео дня

У пояснювальній записці до документа сказано, що метою прийняття даного акта є визначення Міністерства захисту навколишнього середовища і природних ресурсів України головним розпорядником коштів, а також забезпечення його фінансовими ресурсами для належного виконання покладених на нього функцій з формування та реалізації відповідної політики.

Законопроектом пропонується передати бюджетні призначення, передбачені Міністерству енергетики та захисту навколишнього середовища України для виконання бюджетних програм, спрямованих на захист навколишнього середовища і природних ресурсів, а також привести у відповідність назви головних розпорядників коштів.

Як повідомляв УНІАН, 27 травня Кабінет міністрів України схвалив постанову, якою функції об'єднаного Міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища, яке існувало менше дев'яти місяців, поділяються на два відомства.

Метою цього є оптимізація роботи міністерства шляхом розподілу повноважень у сферах захисту навколишнього середовища та енергетики, що дасть можливість комплексно упорядкувати формування державної політики у цих сферах.

19 червня Верховна Рада призначила заступника міністра енергетики та захисту навколишнього середовища Романа Абрамовського главою Міністерства захисту навколишнього середовища і природних ресурсів України.