25% українців вважають, що економічна ситуація скоріше погіршиться / фото УНІАН

Економічне становище України за останні півроку однозначно погіршилось або скоріше погіршилось.

Читайте такожБанки чекають відновлення попиту на кредити вже восени - опитування НБУ

Так вважає 30% і 36% українців відповідно, свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» 15-20 липня на тему "Україна: оцінка суспільно-політичної ситуації". Ще 24% співвітчизників вважають, що економічне становище в країні не змінилося.

Відео дня

На питання про те, як змiниться економiчне становище в Українi в найближчi пiвроку, 35% респондентів відповіли, що воно не зміниться. 25% українців вважають, що воно скоріше погіршиться.

Однією з причин, через яку може відбутися економічна криза восени цього року більшість українців назвали некомпетентність влади - 57%, а також коронавірус - 26%.

Соціологічна група «Рейтинг» проводила опитування серед населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність – 2 тис. респондентів. Метод опитування: особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,2%.