Ілюстрація REUTERS

Європейський Союз виділив Україні понад 190 млн євро для задоволення невідкладних потреб у зв'язку з пандемією коронавірусу.

Читайте такожУкраїна і Світовий банк підписали кредитну угоду на $150 мільйонів

Про це йдеться в повідомленні Представництва ЄС в Україні в мікроблозі Twitter.

Відео дня

"У відповідь на спалах COVID-9 ЄС виділив 190 млн євро для системи охорони здоров'я України, малих і середніх підприємств, малих ферм, громадянського суспільства і постраждалих від конфлікту регіонів сходу та півдня, щоб подолати COVID19", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, це фінансування здійснюється в рамках діючих програм на невідкладні та середньострокові потреби.

З цих коштів 22 млн євро спрямовуються на підтримку охорони здоров'я (співробітництво з Всесвітньою організацією охорони здоров'я для поставки медичного обладнання, масок, тестів, окулярів, захисних костюмів, халатів та іншого оснащення, навчання працівників лікарень і лабораторій), а також на підтримку ініціативи ЄС на підтримку медичної безпеки (співпраця з Європейським центром профілактики та контролю захворювань для оцінки, навчання й удосконалення систем охорони здоров'я та епідеміологічного контролю).

Крім того, 96 млн євро спрямовуються: на підтримку малих та середніх підприємств і малих ферм; ще 22 млн євро - на підтримку громадянського суспільства; 30 млн - на підтримку сходу і півдня України; до 2 млн євро буде становити гуманітарна допомога.

Як повідомляв УНІАН, у квітні Єврокомісія запропонувала надати Україні 1,2 млрд євро підтримки під час пандемії COVID-19.

Посли країн-членів Європейського Союзу 5 травня на своєму засіданні схвалили пропозицію Єврокомісії виділити 1,2 млрд євро макрофінансової допомоги Україні.