26 листопада курс долара до гривні сьогодні подешевшав на 20 копійок / ілюстрація REUTERS

У більшості обмінників 26-27 листопада курс долара буде знаходитися у межах коридору: прийом 39,50 - 40,05 гривень, продаж від 40,10 до 40,60 гривень.

Як пише "Мінфін", обмінники продовжать працювати в форматі "з обороту", а також будуть змушені озиратися на наявність електрики і поведінку пари євро/долар на азіатському ринку.

"По євро в обмінниках буде спостерігатися повний різнобій. Особливо у тих районах, де проблема зі світлом найбільш актуальна, що створює певні конкурентні переваги у тих пунктів обміну валют, хто не буде відчувати проблеми з електрикою", – йдеться в прогнозі.

Відзначається, що по євро більшість пунктів обміну виставлять котирування в межах: прийом 40,00 - 40,80 гривень і продаж 41,10 - 41,50 гривень.

Яким буде долар найближчим часом: прогнози

Директор департаменту казначейства акціонерного товариства "Комерційний Індустріальний банк" Герман Марченко вважає, що курс долара в Україні наступного тижня-з 28 листопада до 4 грудня-залишатиметься в межах поточного коридору.

Глава аналітичного відділу інвестиційної компанії Concorde Capital Олександр Паращій прогнозує, що курс долара України в грудні навряд чи сильно зміниться. На цей час різких змін по американській валюті в наступному місяці не передбачається.

Фінансовий експерт Олексій Козирєв зробив прогноз, яким буде офіційний курс долара в Україні в 2023 році.