Курс гривні до долара 28 червня послабився на 5 копійок - до 37,40 грн/дол. / Фото REUTERS

Курс долара в Україні у липні, як і курс євро, швидше за все, залишатиметься стабільним.

За прогнозом аналітика центру біржових технологій Максима Орищака, середній курс продажу долара збережеться в діапазоні 36,5 - 37 гривень, а євро - у рамках 39 - 40,5 гривень, передає "Хвиля".

Зазначається, що стабільність курсу валют в Україні буде забезпечена діями НБУ, який з початку повномасштабної війни вжив заходів, що пом'якшують можливі коливання. Крім того, на ситуацію на валютному ринку впливають стабільні потоки зовнішнього кредитування України.

Відео дня

"Це пов'язано з довгостроковою довірою міжнародних кредиторів до економічного потенціалу України. Попри військові дії і руйнування, економічна активність в Україні зберігається. Бізнеси функціонують і вкладають кошти у свій розвиток, що сприяє підтримці відносної стабільності валютного ринку", - зазначив Орищак.

Курс долара в Україні - скільки коштував долар 28 червня

Нагадаємо, в банківських обмінниках Києва готівковий курс гривні до долара 28 червня послабився на 5 копійок - до 37,40 грн/дол. Щодо євро курс гривні послабився на 15 копійок і склав 41,15 грн/євро.

А курс готівкового долара в "ПриватБанку" 28 червня залишився на рівні попереднього дня - 37,25 грн за долар. Курс долара на карткові розрахунки в банківській установі склав 37,45 грн, євро - 40,65 грн.