monobank закриває рахунки клієнтів з певних країн / фото ua.depositphotos.com

Український банк monobank більше не працює з клієнтами на деяких територіях, зокрема, у Криму, в окупованих частинах Донецької та Луганської областей, а також у Росії та Білорусі.

Про це 18 квітня повідомив співзасновник банку Олег Гороховський.

"Відсьогодні ми припиняємо обслуговування клієнтів, які перебували до війни та досі не покинули наступні території: Росія, Білорусь, Крим, ЛДНР, Північна Корея, Сирія, Еритрея. Загалом 11 251 осіб", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що рахунки цих людей буде закрито.

"Їм рекомендовано карти платіжної системи "Мир". Закликаю інші українські банки наслідувати наш приклад", - додав Гороховський.

Як повідомляв УНІАН, раніше monobank змінив умови надання послуг та тарифи. З 1 квітня банк більше не нараховує відсотки на залишок власних коштів, а також знизив ставки за всіма кредитними продуктами банку. Обидва нововведення діятимуть щонайменше до закінчення воєнного стану в Україні.

За результатами першого кварталу 2022 року monobank отримав збитки у сумі понад 100 млн гривень. Для банку січень був дуже прибутковим, лютий закрито з невеликим плюсом, а березень став збитковим.

Вас також можуть зацікавити новини: