Витрати на оборонні технології обійдуться в 0,5% ВВП / фото УНІАН Володимир Гонтар

Кабінету Міністрів доручено підготувати в проекті державного бюджету на 2021 рік проект видатків на виконання державних програм з реформування оборонно-промислового комплексу, а також розвитку оборонних технологій на рівні до 0,5% ВВП.

Про це йдеться в рішенні РНБО "Щодо пропозиції до проекту Закону України "Про державний бюджет України на 2021 рік" за статтями, пов'язаними із забезпеченням національної безпеки та оборони України".

Читайте такожРада приступила до розгляду проекту держбюджету-2021 (онлайн)

Відео дня

"Передбачити в проекті Закону України "Про державний бюджет України на 2021 рік" видатки центральному органу виконавчої влади, який забезпечує формування та реалізує державну військово-промислову політику, для виконання державних програм реформування оборонно-промислового комплексу, а також розвитку оборонних технологій на рівні до 0,5 відсотка валового внутрішнього продукту", - йдеться в документі.

Програми передбачатимуть нарощування наявних виробничих потужностей для виготовлення продукції оборонного призначення, підготовку наукових кадрів та фінансової підтримки розвитку наукової інфраструктури на рівні не менше 125 млн грн, проведення робіт з реалізації проектів з виконання наукових досліджень та розробки нових технологій у секторі оборони на рівні не менше 300 млн грн.

Також, згідно з рішенням РНБО, уряду доручено прискорити формування та забезпечити ефективну роботу Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України.

Держбюджет-2021

  • 14 вересня Кабмін затвердив проект держбюджету на наступний рік, який передбачає дефіцит у розмірі 6% ВВП. Доходи держбюджету-2021 передбачаються в розмірі 1 трильйон 71,1 мільярда гривень, а витрати - 1 трильйон 350 мільярдів гривень. При цьому дефіцит бюджету передбачається на рівні 270 мільярдів гривень.
  • Проект держбюджету також передбачає 104 мільярди гривень на виплату допомог, пільг і субсидій, а в цілому соціальні витрати складуть 323 мільярди гривень.
  • Заступник голови фракції "Голос" Железняк повідомив, що до проекту закону про державний бюджет України на 2021 рік депутати подали понад 2,4 тисячі поправок.
  • 5 листопада 2020 року Рада приступила до розгляду проекту держбюджету-2021.