Скріншот додатка UAPassportReader в AppStore

Національний банк України запустив мобільний додаток UAPassportReader, з допомогою якого банк зможе зчитувати інформацію з біометричних документів своїх клієнтів.

Читайте такожЛомбардам дозволять займатися обміном валют

Відео дня

Про це повідомила прес-служба НБУ на своїй офіційній сторінці в соцмережі Facebook.

«Національний банк розробив мобільний додаток UAPassportReader для зчитування інформації з біометричних документів. Завантаживши додаток на смартфон, можна безконтактно, швидко та просто зчитати всю інформацію, необхідну для ідентифікації клієнта з його ID-карти або біометричного закордонного паспорта громадянина України», - сказано в повідомленні.

У Нацбанку підкреслили, що тепер банкам не потрібно буде купувати дороге обладнання для зчитування інформації з чіпу біометричних документів, а клієнтам, які мають біометричні документи, не потрібно буде носити з собою паперову довідку про місце реєстрації.

Пілотна версія програми вже доступна для безкоштовного завантаження в AppStore. У перспективі Нацбанк планує також розробити аналогічну версію для Google Play.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк України надав можливість дистанційно звертатися до НБУ з питаннями про ліцензування.