Ігор Суркіс / фото: dynamo.kiev.ua

Екс-президент України Петро Порошенко під час націоналізації «Приватбанку» намагався заблокувати рахунки сім'ї Суркісів, з яких утримується київський футбольний клуб «Динамо».

Про це журналісту Дмитру Гордону розповів Ігор Суркіс.

«Коли сім'я дізналася, що під шумок націоналізації "Привату" були "націоналізовані" і їх гроші, молодший з братів поїхав до тодішнього президента Петра Порошенка. Розмова була на підвищених тонах. В кінці Ігор Михайлович сказав Петру Олексійовичу: "Якщо ви не розблокуєте хоча б ті рахунки, з яких ми утримуємо "Динамо", я зараз же повішу на клуб замок і напишу оголошення, що тепер клуб фінансує особисто Гонтарєва!"» - передав слова Ігоря Суркіса журналіст Дмитро Гордон.

Відео дня

Після цієї розмови, за даними Гордона, Ігор Суркіс дізнався, що Валерія Гонтарєва пообіцяла саме ці рахунки не чіпати.

«Стрибнув у машину (Ігор Суркіс - ред.), але не встиг далеко від'їхати від Банкової, як йому на мобільний зателефонував віце-президент "Динамо" Віталій Сівков і сказав, що йому тільки що дзвонила Валерія Гонтарєва і запевнила, що саме ті рахунки, з яких брати Суркіси майже тридцять років поспіль утримують легендарний київський клуб, чіпати не будуть. Відкривається цікавий ручний механізм, який приводили в дію особисто руки Порошенка і особисто руки Гонтарєвої. Забираємо тільки те, що хочемо і у кого хочемо. А як же закон?» - ставить риторичне питання Гордон.