Ілюстрація REUTERS

Міжнародне рейтингове агентство Moody's підвищило рейтинги найбільшого українського банку "ПриватБанк", повідомляє прес-служба банку.

Читайте такожFitch погіршило прогнози щодо восьми українських банків

Зокрема за депозитами в національній валюті рейтинг підвищено з Caa1 до B3, за депозитами в іноземній валюті - з Caa2 до Caa1, базова оцінка кредитоспроможності - з Саа1 до B3 з відповідним поліпшенням прогнозу рейтингу з "позитивного" на "стабільний".

Відео дня

Як повідомляє прес-служба банку, також Moody's підвищило рейтинг ризику контрагента та оцінку ризику контрагента "Приватбанку" з В3 до В2.

За даними прес-служби, в повідомленні Moody's говориться, що підвищення рейтингів "Приватбанку" обумовлено підвищенням суверенного рейтингу України, а також високим рівнем рентабельності банку.

"Як зазначили експерти Moody's, у 2020 році "ПриватБанк" демонструє значні показники рентабельності, що спираються на стабільні комісійні доходи, низьку залежність банку від ринкового фінансування і дуже високий рівень ліквідних активів", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service підвищило суверенний кредитний рейтинг України до B3 зі стабільним прогнозом.

Довідка УНІАН. "ПриватБанк" (м. Дніпро) працює на ринку України з 1992 року і є найбільшим банком за обсягом активів. Банк знаходиться у власності держави з грудня 2016 року.

За підсумками роботи за 2019 рік "ПриватБанк" отримав чистий прибуток у розмірі 32,6 мільярда гривень.