За дане рішення проголосували 314 депутатів при необхідному мінімумі в 226 голосів / Ілюстрація REUTERS

Верховна Рада прийняла за основу законопроект, який вносить зміни до низки законодавчих актів та регулює окремі питання процедур банкрутства на період боротьби з поширенням COVID-19.

За дане рішення проголосували 314 депутатів при необхідному мінімумі в 226 голосів.

Читайте такожВ Україні можуть змінити підхід до проблемних кредитів під заставу житла: що буде по-іншому

Відео дня

Як зазначила заступник міністра юстиції Валерія Коломієць, ініціатором законопроекту № 4220 виступив президент Володимир Зеленський, а його метою є надання додаткових компенсаторних заходів для проведення процедур банкрутства під час карантину.

"Президент пропонує кілька змін. По-перше, пропонується уточнити, яким чином відбуватимуться збори кредиторів і опитування шляхом відеоконференції. Зокрема, ми передбачаємо, що відбуватиметься ідентифікація по ЕЦП (електронний цифровий підпис – УНІАН). Пропонується вдосконалити уточнення умов і характер відповідальності арбітражного керуючого – президент пропонує уточнити, що звільняється арбітражний керуючий виключно від дисциплінарної відповідальності", - сказала вона.

Також, за словами заступника міністра, законопроект визначає умови для продовження деяких термінів процедури, а саме - що вони будуть продовжені виключно судом і за клопотанням когось з учасників.

Закон про банкрутство на час карантину

У червні 2020 року Верховна Рада прийняла закон про недопущення зловживань у сфері банкрутства на період карантину, введеного владою в рамках заходів для протидії поширенню в країні коронавірусної хвороби COVID-19.