Минулого тижня уряд виділив на подолання наслідків повеней на заході України 672 мільйонів гривень / фото if.dsns.gov.ua

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков зазначає, що ближчими днями парламент може розглянути зміни до державного бюджету для виділення коштів на подолання наслідків повені.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав в ефірі одного з телеканалів.

Читайте такожНегода на Прикарпатті: регіон досі не отримав кошти на ліквідацію наслідків, виділені минулого тижня (відео)

Відео дня

На питання щодо можливого внесення змін до державного бюджету, спікер, зокрема, відповів: "Якщо ми говоримо про боротьбу з наслідками повені, яка пройшлася у 5 областях західної України, я думаю, що найближчим часом Верховна Рада буде приймати відповідні рішення. Але це повинно відбуватися разом з пропозицією Кабінету міністрів України. Можливо, навіть, найближчим часом, найближчими днями».

Як повідомляв УНІАН, інтенсивні опади останніми днями призвели до ускладнення паводкової обстановки в Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Закарпатській і Тернопільській областях. В Івано-Франківській області загинули троє осіб.

Минулого тижня уряд виділив на подолання наслідків повеней на заході України 672 млн грн.

Сьогодні, 1 липня, прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що уряд готовий виділити необхідну суму коштів для подолання наслідків повеней в західному регіоні. При цьому він запевнив, що Кабмін уважно буде перевіряти і слідкувати, як і куди ці кошти будуть витрачені.