Володимира Путін / фото REUTERS

ЗМІ дізналися нові прізвища російських чиновників, які потрапили під санкція Євросоюзу.

Про це повідомляє The Guardian з посиланням на джерела.

Так, разом з Міністром оборони Росії Сергієм Шойгу і керівником Адміністрації президента Антоном Вайно у списку санкцій опинилися командувач Чорноморським флотом ігор Осипов і головнокомандувач повітряно-космічними силами Сергій Суровікін.

Відео дня

Крім того, в списку санкцій значаться заступник голови уряду та голова наглядової ради ВТБ Дмитро Григоренко і голова Державної корпорації розвитку "Веб.РФ" Ігор Шувалов.

Нагадаємо, 23 лютого ЄС має намір оприлюднити узгоджений усіма 27-ма країнами-членами санкційний список. Всім, хто в нього потрапить, заморозять активи на території ЄС, заборонять в'їзд до країн Європейського Союзу і транзит через них.

На цей час відомо, що в список увійшов 351 депутат Держдуми, всі вони проголосували за визнання "ЛДНР", а також 24 фізичних та три юридичних особи.

Путін визнав "ЛДНР"

Увечері, 21 лютого, російський президент Володимир Путін заявив про визнання Росією маріонеток Кремля, терористичних організацій "ЛДНР". Після чого з Пушиліним і Пасічником були підписані відповідні "документи".

Відразу після заяви Путіна слідувала хвиля обурень з боку західних країн. США та Британія пообіцяли жорсткі санкції проти причетних до визнання бойовиків осіб.

В той же день Путін наказав ввести частину регулярних військ на територію окупованих Донецької та Луганської областей. Російських військових з технікою бачили очевидці і журналісти.

Президент України Володимир Зеленський, реагуючи на рішення Путіна, підкреслив, що мова йде про порушення цілісності України та фактичним виходом з "Мінська".

Міжнародне співтовариство не визнає легітимність режимів "ЛДНР" та засуджує дії Росії

Тим часом в ОРДЛО триває примусова мобілізація цивільного населення. За словами очевидців, подекуди окупанти затримують навіть неповнолітніх. Крім того, тисячі жителів окупованого регіонів були перекинуті терористами в рамках нібито "евакуації" в прикордонні російські області.

Триває й ескалація на передовій. Тільки за минулу добу на Донбасі з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксували 96 обстрілів, 81 з яких із застосуванням важкого озброєння. Один військовий загинув, ще шестеро – поранені та травмовані.