Експерт спрогнозував курс валют на наступному тижні / фото ua.depositphotos.com

Ситуація на валютному ринку з 30 жовтня до 5 листопада буде подібною до останніх двох тижнів, і коридор курсів буде на рівні 37,5-38,5 грн/$ та 39-42 грн/€.

Як розповів у коментарі УНІАН начальник департаменту казначейства "Глобус Банку" Тарас Лєсовий, зниження Нацбанком облікової ставки до 16% є свідченням позитивних процесів в економіці та наочним виявом міцної гривні. 

"Саме тому глобальні зміни на валютному ринку навряд чи будуть суттєвими. Відтак впродовж наступного тижня - на перетині жовтня та листопада - валютний ринок збереже всі ознаки стабільності: коливання курсів на міжбанку буде незначним, адже за всіма ознаками НБУ продовжить виправдану обережну політику керованої гнучкості, що супроводжується потужними валютними інтервенціями, що тамують попит", - сказав експерт.

Відео дня

За його словами, водночас готівковий ринок, "озираючись" на міжбанк, встановлюватиме власні курси, що на 1-1,5% будуть більшими за безготівкові. Проте останнім часом намітилася тенденція до зменшення різниці між курсами через те, що гравці ринку переконалися в здатності регулятора тримати безготівковий курс стабільним, не дозволяючи йому "пускатися берега".

"Іншими словами, наступного тижня ситуація буде надто схожою на останні 2 тижні. Щоденні зміни на міжбанківському ринку будуть на рівні 0,1-0,2 грн, а різниця між курсом покупки та продажу не перевищать 0,04 грн, а безготівковий курс з невеликою похибкою-припущенням "упреться" в межі 36,4 - 36,7 грн/$ та 38,5-38,8 грн/€", - сказав банкір.

Лєсовий зазначив, що відповідне "дзеркало" курсів слід очікувати й на готівковому ринку: коридор буде на рівні 37,5-38,5 грн/дол. та 39-42 грн/євро, а щоденні зміни разом зі спредом очікуються в діапазоні 0,3-0,5 грн.

Курс валют в Україні

Готівковий курс гривні до долара в банках України сьогодні, 26 жовтня, залишився на рівні попереднього показника - 38,10 грн за долар в середньому. Щодо євро середній курс гривні сьогодні зміцнився на 10 копійок і складає 40,70 грн за євро.

Національний банк України на п’ятницю, 27 жовтня, встановив офіційний курс гривні до долара на рівні 36,51 грн/дол., тобто гривня зміцнилася на 2 копійки порівняно з попереднім показником. Офіційний курс гривні до євро на п’ятницю встановлений на рівні 38,47 грн/євро, тобто гривня зміцнилася на 15 копійок порівняно з попереднім показником.

Вас також можуть зацікавити новини: