Для вакцинованих громадян, які не зареєстровані в додатку "Дія", держава забезпечить альтернативну можливість отримати ці гроші / фото bank.gov.ua

Міністерство цифрової трансформації та Департамент кіберполіції спільними зусиллями відстежуватимуть транзакції з грошима, які вакциновані від коронавірусу українці отримають в рамках програми" еПоддержка", щоб не допустити шахрайських дій з цими засобами.

Про це під час брифінгу заявив заступник керівника офісу президента Ростислав Шурма.

Читайте такожВ ОП повідомили, коли деякі українці зможуть купити ліки на "тисячу Зеленського"

Відео дня

"На даний момент у нас немає поки ніяких шахрайських дій з даною програмою, але хочу підкреслити, що працює дуже велика і серйозна команда в рамках Міністерства цифрової трансформації та кіберполіції, яка буде в онлайн-режимі відстежувати всі транзакції по даній програмі, по кожній карті. Як будуть якісь підозрілі транзакції, схожі на шахрайство, відразу будуть зроблені оперативні дії для їх припинення і покарання тих, хто намагається організувати будь - яке шахрайство з цими засобами", - сказав він.

Гроші за вакцинацію:

15 листопада 2021 року президент Володимир Зеленський заявив, що в рамках нової програми підтримки креативного, спортивного та транспортного секторів економіки українці, які отримали дві дози вакцини, зможуть отримати через додаток "Дія" по 1 тис.грн.

Ці кошти можна буде витратити на придбання абонементів в спортзали, відвідування кінотеатрів, театрів, купити квитки для подорожей всередині країни та ін.

Також Зеленський запевнив, що для вакцинованих громадян, які не зареєстровані в додатку "Дія", держава забезпечить альтернативну можливість отримати ці гроші.

2 грудня 2021 року Верховна Рада виділила з державного бюджету на 2021 рік 8 млрд грн. Їх направлять на виплати вакцинованим громадянам. У держбюджеті на 2022 рік на програму передбачено 3 млрд грн.