В Україні з'являться банкомати monobank / фото: ubr.ua

Банкомати monobank, які готується запускати фінустанова, встановлять у відділеннях "Універсалбанку" - саме на його ліцензії працює"моно".

Про це розповів один із засновників monobank Олег Гороховський у коментарі UBR. Він також показав фото банкоматів, розроблених компанією GRGBanking (Китай).

Працюють вони під управлінням Windows 7/10, процесори - Intel i3-3220 3.3 G GPU, 4GB RAM, або на Intel Core і з пам'яттю 8 ГБ DDRIII. У банкомата є сенсорний монітор діагоналлю 32 дюйми, функція відеоспостереження, а також можливість безконтактного зчитування карти.

Відео дня
Фото: ubr.ua

Банкомат зможе сортувати банкноти на придатні й старі, перевіряючи як мінімум чотири ознаки справжності. Також він буде звіряти серійні номери. За секунду банкомат зможе видати до восьми купюр, за раз - до 200 банкнот. Його вага - 500 кг, є можливість обладнання сканером відбитка пальців.

Фото: ubr.ua

Нові послуги monobank 

16 вересня 2021 року стало відомо про те, що клієнти monobank, які не хочуть показувати баланс своєї картки при відправці квитанцій третім особам, зможуть приховати суму, що знаходиться на рахунку.

Раніше клієнтам monobank був презентований режим "інкогніто", який дає користувачам можливість при використанні карти в громадському місці, приховати від сторонніх очей баланс і суму транзакції. 

У квітні 2020 року співзасновник першого в Україні банку без відділень monobank Михайло Рогальський розповів про те, як змінилися споживчі переваги українців після введення карантину.