Яким буде курс долара? - З'явився прогноз / фото ua.depositphotos.com

Курс долара в Україні найближчим часом може наблизитися до офіційного і стабілізуватися на позначці в 37-38 гривень.

Такий прогноз озвучили експерти, опитані сайтом "Обозреватель".

Як вважає керівник відділу аналітики Concorde Capital Олександр Паращій, паніка через нинішній курс спаде в найближчі тижні.

Відео дня

"Готівковий курс буде наближатися протягом серпня до офіційного рівня. Думаю, ймовірним можна вважати курс близько 37-38 грн/$", - прогнозує експерт.

З ним згоден член Ради Нацбанку Василь Горбаль. На його думку, вплине на це частковий запуск експорту зерна українськими портами. Також він нагадав про домовленість України з МВФ про фінансування відновлення економіки.

Як відомо, зараз долар коштує близько 40 гривень. В умовах війни він залежатиме від ситуації на фронті та фінансової підтримки української економіки.

"Говорити, що зараз неринковий курс, складно. Це той курс, за яким банки, обмінники готові купувати і продавати долари", - говорить аналітик, прогнозуючи, що після зміни настроїв українців і падіння попиту на валюту, курс, ймовірно, буде поступово знижуватися.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк з 21 травня скасував обмеження на встановлення курсу, за якими уповноважені установи можуть продавати готівкову іноземну валюту клієнтам, - раніше відповідний курс не повинен був відхилятися від офіційного більш ніж на 10%.

Національний банк України 21 липня підвищив офіційний курс гривні на 25% - до 36,57 грн/дол.

31 липня курс гривні до долара в банківських обмінниках Києва досяг 41,50 грн/дол., євро - 42,00 грн.