Ілюстрація REUTERS

Федерація роботодавців виступила категорично проти ухваленого минулого тижня Кабміном законопроекту про підвищення рентних ставок.

Експерти наголошують, що запропоновані зміни не проходили суспільного обговорення та не мають економічного обґрунтування. Про це повідомляє "Україна 24".

Читайте такожЕксперт пояснив, чому українські металурги проти підвищення рентних ставок за видобуток залізної рудиФахівці пояснюють, що підвищення рентної плати зробить неконкурентоспроможною продукцію української металургії. Крім того, якщо руда на світових ринках почне дешевшати, великі підприємства можуть зупинитися, а на працівників чекатимуть скорочення.

Відео дня

Федерація роботодавців розповіла, що галузь почала відновлюватися лише у 2021 році після кризового 2019-го - тоді збитки української металургії сягнули 32 млрд грн.

Член ради Федерації роботодавців України Сергій Біленький вважає, що ухвалений законопроект щодо змін до Податкового кодексу - це "єдиний шлях добити вітчизняну металургійну галузь".

Олександр Каленков, президент ОП "Укрметалургпром" наголошує, що багато рудних підприємств не зможуть витримати таке податкове навантаження, це матиме "ефект доміно".