Президент також попросив Кабмін розробити механізм широкого і доступного інформування громадськості / фото УНІАН

Президент Володимир Зеленський підтримав електронну петицію, яка пропонує зобов'язати органи влади вказувати фразу "зроблено за кошти платників податків" на об'єктах програми Президента "Велике будівництво".

Про це йдеться у відповіді Глави держави на цю петицію.

"Зважаючи на високу суспільну значимість порушеного питання, підтримую пропозицію щодо забезпечення широкого висвітлення інформації про джерела, обсяги та порядок фінансування будівництва та реконструкції об'єктів, включених до програми "Велике будівництво", - заявив Володимир Зеленський.

Відео дня

Президент України також звернувся до Кабінету Міністрів України з проханням розробити та втілити механізм широкого і доступного інформування громадськості про джерела надходження та ефективність використання коштів на фінансування об'єктів "Великого будівництва" по всій Україні.

"Зокрема, запропонував створити окремий онлайн-ресурс", - додав Зеленський.

Зазначимо, напередодні електрону петицію № 22/123558 "Зобов'язати органи державної влади та органи мiсцевого самоуправлiння на ycix iнформацiйних матерiалах про використання бюджетних коштiв в обов'язковому порядку вказувати фразу "за кошти платникiв податкiв" вiдповiдно до контексту. Розмiр даного напису повинен бути не менше 25% площi iнформацiйного матерiалу" підтримали понад 25 тисяч громадян.

За 2020-2021 роки за програмою "Велике будівництво" вдалося оновити понад 13 тис. кілометрів доріг, 560 мостів, побудувати або капітально відремонтувати майже 400 шкіл та дитячих садочків, 25 басейних комплексів, 193 стадіони, 201 приймальне відділення та 600 сільських амбулаторій тощо.

Нагадаємо, серед пріоритетів програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" - розбудова дорожньої, соціальної, медичної інфраструктури, а також відновлення пам’ятників архітектури.