Минобороны / yaizakon.com.ua

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу в Києві повідомив речник Міністерства оборони Ураїни Олексій Чорнобай.

"На озброєння Збройних сил України прийнято піхотний кулемет "Маяк КМ-7,62". Таким чином, з початку року на озброєння української армії прийнято вже п'ять нових зразків озброєння та військової техніки", - сказав Чорнобай.

Він також повідомив, що в ЗСУ пройшло визначальне відомче випробування броньованих автомобілів серії "Казак", "Варта", "КрАЗ", "Барс" і вантажного багатоцільового автомобіля "Рено".

Відео дня

Читайте такожНацгвардія отримала першу партію новітніх БТР (фото)

"У ході випробувань встановлено, що зазначена техніка повністю відповідає характеристикам, заявленим виробником. Вирішується питання щодо її постачання до Збройних сил України", - сказав Чорнобай.

За його словами, впродовж минулого тижня ремонтні бригади ЗСУ повернули для виконання бойових завдань в район АТО 132 одиниці озброєння та військової техніки - танки, гаубиці, гармати і бойові машини. Таким чином, з початку АТО ремонтно-технічні підрозділи відновили близько 48 тис. одиниць озброєння та військової техніки.