Ілюстрація REUTERS

Від початку 2019 року на чверть більше українців почали здійснювати покупки в магазинах за кордоном з доставкою посилок в Україну.

Читайте такожEbay подав у суд на Amazon через переманювання клієнтів

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на дані "Нової пошти".

Відео дня

"Найпопулярніші магазини серед українців - eBay (28% всіх посилок), Amazon (22%) і 6pm (понад 13%). Також у топ найбільш затребуваних серед покупців увійшли магазини Carter`s, Victoria`s Secret і H&M", - йдеться у повідомленні.

На "Новій пошті" зазначили, що найчастіше покупці замовляють з-за кордону одяг і взуття, дитячі речі, гаджети, косметику. Їх приваблюють ціни, які, як правило, нижче ніж в Україні, великий вибір і гарна якість товарів.

Середній чек посилки становить 66 доларів, а середня вага - 1,6 кілограма.

При цьому найактивніші покупці - чоловіки (59%) у віці 25-34 років (53%).

Иллюстрация REUTERS

Найчастіше замовляють кияни, проте не менш активно роблять покупки й жителі Дніпра, Харкова, Одеси та Львова.

Як відзначили у компанії, попит на доставки через сервіс викупу і доставки товарів NP Shopping зріс на 27% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Найбільше відправлень користувачі NP Shopping замовляли з США, відзначили у "Новій пошті".

Також за останні п'ять місяців кількість посилок із Великобританії збільшилася майже на 80%, а з Польщі - більш ніж у три рази, зазначили в компанії.

Водночас у "Новій пошті" попередили, що з 1 липня змінюються митні правила ввезення посилок з-за кордону. Так, безмитний ліміт буде знижений із 150 до 100 євро.

Нагадаємо, що у 2016 році "Нова пошта" запустила сервіс викупу і доставки товарів NP Shopping. Цей сервіс дозволяє робити замовлення в онлайн-магазинах США і Європи і отримувати посилки в будь-якому зручному відділенні України.

Иллюстрация REUTERS