65% столиці може залишитися без води / фото УНІАН

Будівництво будинку в межах охоронної зони Деснянської водопровідної станції може стати причиною пошкодження інфраструктури водоканалу, через що 65% столиці залишиться без водопостачання, повідомила прес-служба комунального підприємства у сфері водопостачання та водовідведення «Київводоканал».

Читайте такожСубсидії «живими» грошима: третина киян не заплатили за воду

«Київводоканал» глибоко стурбований такою ситуацією, оскільки ділянка, яка зараз захищається бетонним парканом, розташована безпосередньо на водоводах Д = 1200-1400 мм, що транспортують воду з водозабірного ковша на очисні споруди водопровідної станції. Сам ківш теж розташований у районі 300 метрів від ділянки, що є нонсенсом і суперечить діючим санітарним правилам і нормам", - сказано в повідомленні.

Відео дня

«Ківш і водоводи мають стратегічне значення для Києва, адже Деснянська водопровідна станція забезпечує 65% питної води міста. Пошкодження водогонів або створення перешкод у роботі ковша несуть загрозу стабільному забезпеченню питною водою більшої частини Києва», - додали в компанії.

Відзначається, що «Київводоканал» звертатиметься у відповідні інстанції для з'ясування обставин, за яких стала можлива підготовка до будівництва, а також вживатиме всіх можливих заходів у рамках чинного законодавства для збереження цілісності та охорони об'єктів інфраструктури Деснянської водопровідної станції.

Довідка УНІАН. «Київводоканал» - комунальне підприємство у сфері водопостачання та водовідведення в Києві, яке відповідає за забір, підйом води з поверхневих і з підземних джерел водопостачання, очищення відповідно до вимог технологічних регламентів, транспортування, подачу питної води споживачам. Обслуговування водопровідних мереж здійснюють 11 водопровідних експлуатаційних районів і служба експлуатації водогонів.