Ілюстрація REUTERS

Оператор об'єднаної енергосистеми України – компанія "Укренерго" привласнила переддефолтний статус учасника ринку електричної енергії 203 компаніям, у тому числі комунальному підприємству у сфері водопостачання та водовідведення у столиці "Київводоканалу".

Читайте такожСубсидії "живими" грошима: третина киян не заплатили за воду

Відповідний список оприлюднений на сайті "Укренерго".

Відео дня

У компанії зазначили, що, згідно з правилами ринку, затвердженим Національною комісією, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), від 24 червня 2019 року, низці учасників ринку було привласнено статус "переддефолтний".

Зокрема, такий статус отримали компанії "Київводоканал", "Київтеплоенерго", "Харківводоканал", газовидобувна державна компанія "Укргазвидобування", а також ще 199 учасників ринку.

Прес-служба "Укренерго" зазначила, що, згідно з правилами ринку, у разі тривалості статусу "переддефолтний" понад два робочі дні, учасник ринку отримує статус "дефолтний" і припиняє свою діяльність на ринку електричної енергії. А у випадку, якщо учасник ринку є постачальником, постачання електричної енергії споживачам такого учасника ринку (або такому учаснику ринку) здійснюється постачальником "останньої надії".

"Звертаємо вашу увагу, що статус "переддефолтний" означає відсутність можливості продавати електроенергію, але купувати електроенергію учасники ринку можуть", - відзначили в компанії.

"Укренерго" закликає всіх учасників ринку дотримуватися правил ринку щодо строків і умов надання фінансових гарантій.

Довідка УНІАН. Національна енергетична компанія "Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію Об'єднаної енергосистеми країни.

"Київводоканал" - комунальне підприємство у сфері водопостачання та водовідведення в Києві, яке відповідає за паркан, підйом води з поверхневих та підземних джерел водопостачання, очищення відповідно до вимог технологічних регламентів, транспортування, подачу питної води споживачам. Обслуговування водопровідних мереж здійснюють 11 водопровідних експлуатаційних районів і служба експлуатації водоводів.