Підприємства було продано в рамках малої приватизації / фото УНІАН

Виконувач обов'язків голови Фонду державного майна України Віталій Трубаров повідомив про завершення аукціонів з продажу єдиних майнових комплексів державних підприємств «Київмашсервіс» і «Укртелефільм», за які запропонували 20 і 5,1 млн грн відповідно.

Читайте такожУ Зеленського планують приватизацію держбанків

Інформацію про це він розмістив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Відео дня

Переможцем аукціону з продажу єдиного майнового комплексу державного підприємства «Київмашсервіс» стала компанія «І-СТЕЙТ», запропонувавши за нього 20 млн грн.

«Під час торгів ціна лота виросла на 80 відсотків, зі стартових 12 до 20 млн грн. Компанія «І-СТЕЙТ» стала переможцем аукціону, запропонувавши на 2 мільйони більше від своїх конкурентів. «Київмашсервіс» розташований у Києві, володіє рядом виробничих приміщень, в яких раніше випускалися будівельні конструкції і торговельні меблі. Останнім часом усе майно здавалося в оренду», - написав Трубаров.

За його словами, сьогодні також завершився аукціон з продажу єдиного майнового комплексу «Укртелефільму». Переможцем стала компанія «РІЕЛТІС-ПЛЮС» з пропозицією в 5,1 млн грн.

Підприємства були об'єктами малої приватизації.

Довідка УНІАН. До складу єдиного майнового комплексу державного підприємства «Київмашсервіс», яке розташоване за адресою: місто Київ, вулиці Пухівська, 4, входить нерухоме майно площею 9125,9 кв. м. Крім того, на підприємстві залишилося виробниче обладнання у вигляді верстатів.

Державне спеціалізоване підприємство «Укртелефільм» - українська студія телевізійних фільмів. Єдиний майновий комплекс підприємства розташований у Києві за адресою: вулиця Кирилівська, 160.

До групи малої приватизації входять об'єкти нерухомості, невеликі підприємства, номінальна вартість яких не перевищує 250 млн грн.