Ляпіна запевнила, що й після звільнення продовжить захищати інтереси бізнесу / фото 24tv.ua

Про те, що Кабінет міністрів України звільнив голову Державної регуляторної служби Ксенію Ляпіну, вона сама дізналася з Фейсбуку. Своє звільнення Ляпіна вважає помстою за позицію.

Про це вона заявила в коментарі OBOZREVATEL.

Відео дня

"Я дізналася про своє звільнення з Фейсбуку Мілованова (міністра економіки Тимофія Мілованова. – Ред.). Жодних попередніх розмов зі мною конкретно про моє звільнення не було. І жодних повідомлень про підготовку документів теж не було. Фактично, формальної інформації у мене поки немає – лише, власне, пост Мілованова. Це виглядає як спроба помститися за мою незалежну позицію. Що ж, це їх право. Вони це зробили, значить, вони обрали таку політику", - зазначила Ляпіна.

Вона переконана: її дії та заяви на посаді голови Державної регуляторної служби не подобалися новій владі. І назвала найгостріші питання, щодо яких позиція ДРС різко відрізнялася від позиції уряду, серед яких – збільшення податкового навантаження на бізнес та критика земельної реформи.

"Це пов'язано з усіма моїми діями та заявами з моменту призначення. З моєї непідтримки антифоповських законів з касовими апаратами та кешбеком. З моєї непідтримки законопроекту 1210, де, власне, посилюється позиція податківців і вводиться режим дискреції та повної їх особистої безвідповідальності, що погіршить ситуацію в бізнесі. З моєї непідтримки того варіанту закону про ринок землі, який виробило і без узгодження запустило Міністерство економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства. Ми написали про ризики, які він за собою тягне. І так можна ще довго перераховувати", - зазначила Ляпіна.

Вона також переконана: в планах чинної влади – не просто звільнення від окремих людей, а повний перегляд регуляторної політики в країні.

"З усіх питань, де ми бачили ризики та негативи впливу на економіку - ми цього не приховували. Як, власне кажучи, й мали діяти. Як бачите, у них плани значно ширші - взагалі переглянути всю структуру регуляторної політики, тому що вона їм дуже сильно заважає. Тому що при моєму керівництві або під управлінням іншої незалежної людини, цей орган системно буде виконувати функцію повідомлення про наявні ризики. А це, очевидно, уряд не задовольняє", - підкреслила Ляпіна.

Вона також запевнила: попри звільнення буде продовжувати робити те, що робила на посаді голови ДРС – захищати інтереси бізнесу. Тільки відтепер – вже без владних повноважень.

Нагадаємо, сьогодні, 9 жовтня на Фейсбук-сторінці міністра економіки Тимофія Мілованова з'явилося повідомлення, що Кабінет міністрів України звільнив з посади голови ДРС Ксенію Ляпіну. Причини звільнення Мілованов не вказав, але до свого посту доклав скріншот новини на одному з інтернет-ресурсів з цитатою Ляпіної про те, що висловлювання міністра економіки відлякують інвесторів та підприємців.

Мілованов також повідомив, що т. в. о. голови Держрегуляторної служби призначено Мірошниченко.