Найбільший штраф в 2 млн грн отримав виробник дріжджів / фото УНІАН

Антимонопольний комітет України оштрафував виробників оцту, дріжджів і морозива на загальну суму 2,55 млн грн за недобросовісну конкуренцію, йдеться в повідомленні відомства.

Читайте такожАМКУ оштрафував найбільших виробників сигарет і дистриб'ютора на 6,5 мільярда гривень

Відзначається, що регулятором винесено відразу 3 рішення про порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції та оштрафовані порушники на загальну суму 2 млн 550 тис. грн.

Відео дня

Зокрема, ТОВ «Ново-Водолажський масло-жировий комбінат» (Харківська обл.) оштрафований на 250 тис грн. за поширення інформації, що вводить в оману, а саме твердження «оцет» у назві товару, який містив у складі кислоту оцтову синтетичну харчову.

Також АМКУ оштрафував на 2 млн грн ТОВ «Лесаффр Україна» (Дніпропетровщина) за оформлення упаковок спиртових дріжджів, схожих з упаковками іншої торгової марки, присутньої на ринку довше за порушника.

За інформацією відомства, ТОВ «Айс Запоріжжя» та ТОВ «Фабрика морозива Хладопром» (Запорізька обл.) оштрафовано на 150 тис. грн кожне через вказівки на упаковках морозива інформації про наявність у складі коров'ячого питного молока, яке насправді не використовувалося.

Як повідомляв УНІАН, у вересні Антимонопольний комітет України оштрафував великого закарпатського виробника вин "Котнар-М" на 758 тис. грн за порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції.