Ілюстрація REUTERS

Україна і Європейський Союз підписали угоду про допомогу в 25 мільйонів євро для цифровізації нашої країни.

Читайте такожВ Україні вибрали слово року - "діджиталізація"

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук під час спільного з комісаром Європейського Союзу з питань європейської політики сусідства і розширення Олівером Варгеи брифінгу сьогодні в Києві.

Відео дня

"Сьогодні віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Кулеба та єврокомісар підписали угоду про допомоги Європейського Союзу на 25 мільйонів євро у цифровізації нашої країни", - сказав він.

За його словами, це допоможе реалізувати плани про те, щоб протягом трьох років оцифрувати всі публічні послуги, і в цьому році перевести в онлайн 50 найпопулярніших послуг серед громадян.

Як повідомляв УНІАН, 6 лютого президент України Володимир Зеленський заявив про запуск мобільного додатку "Дія".

За словами президента, відтепер 9 мільйонів українців зможуть користуватися посвідченням водія та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу у своїх смартфонах.

Міністерство цифровий трансформації раніше заявило, що має намір запустити портал цифрового держави "Дія" ("Держава в смартфоні"), який буде поєднувати в єдиному електронному форматі всі послуги, які держава надає громадянам та бізнесу. У міністерстві заявили, що протягом п'яти років переведуть надання всіх послуг в цифровий формат, а за три роки Україна увійде до ТОП-3 країн у сфері відкритих даних у світі.

Гончарук назвав реалізацію програми "Держава в смартфоні" однією з пріоритетних для уряду.