Гончарук зазначив, що боротьба з корупцією пов'язана з "організаційними труднощами" / фото УНІАН

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що будівельна сфера - одна з найкорумпованіших і підхід до її очищенню має бути системним.

Читайте такожКокаїн та елітні собаки: соцмережі бурхливо обговорюють слова Гончарука про торгівлю наркотиками заради іпотеки

Про це він заявив в ході прес-конференції, відповідаючи на питання про ліквідацію Державної архітектурно-будівельної інспекції.

Відео дня

"ДАБІ (Державна архітектурно-будівельна інспекція - УНІАН), на жаль, і взагалі будівельна сфера - одна з найбільш корумпованих. Там корупцію необхідно, соррі, "мочити" системно. Це той випадок, коли, напевно, звільнити всіх простіше і взяти нових чесних людей. Це пов'язано з деякими організаційними труднощами", - сказав прем'єр.

"Я скажу так: ми на фінальному етапі прийняття цього рішення. Ймовірно, що так воно і станеться (ліквідація ДАБІ - УНІАН). Сьогодні на уряді ми це не обговорювали, коли у нас буде готове рішення, ми вийдемо і скажемо чесно: ми вирішили зробити так і так", - додав він.

Як повідомляв УНІАН, у середині січня 2020 року Гончарук назвав хорошою ідеєю ліквідувати Державну архітектурно-будівельну інспекцію (ДАБІ).

За його словами, правильною системою є відповідальність архітектора від початку і до кінця будівництва.