Ілюстрація REUTERS

Президент України Володимир Зеленський підкреслив, що керівники підприємств не мають права змушувати своїх працівників писати заяви на звільнення за власним бажанням під час карантину.

Читайте такожЧерез коронавірус роботу можуть втратити 25 мільйонів людей

Про це йдеться у відеозверненні президента, розміщеному на сторінці Офісу президента в соцмережі Facebook.

Відео дня

«У нас є інформація, що на багатьох підприємствах керівники змушують працівників писати заяви на звільнення за власним бажанням. Це незаконно. Люди, ніхто не може змушувати вас піти за власним бажанням, якщо такого бажання у вас немає. Не бійтеся і не падайте духом. Якщо керівник чинить на вас тиск - відразу повідомляйте в поліцію», - заявив він.

Також президент підкреслив, що з керівниками державних та комунальних підприємств була проведена бесіда та їх попередили про відповідальність за тиск на працівників. «Якщо ситуація продовжиться - вони будуть покарані», - підкреслив він.

«Щодо приватних компаній. Я закликаю керівників не тільки не порушувати закон, але і перш за все залишатися людьми. Коронавірус пройде. Криза також. Прибутки повернуться. А честь і повагу повернути не вдасться», - резюмував голова держави.