Ілюстрація REUTERS

Вищий антикорупційний суд сьогодні обрав запобіжний захід п'ятій підозрюваній у справі щодо завдання державному підприємству "Завод "Електроважмаш" збитків на суму 13,7 млн грн.

Читайте такожУряд розширив перелік об'єктів великої приватизації

Про це повідомила прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Відео дня

"Суд частково задовольнив клопотання прокурорів САП та детективів НАБУ та застосував до директорки чеської компанії - учасниці схеми запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 525,5 тис. гривень", - йдеться в повідомленні.

Також на особу покладено ряд процесуальних обов'язків, серед яких: прибувати до детектива, прокурора, слідчого судді, суду за кожною вимогою; не відлучатися за межі місця проживання без дозволу детектива, прокурора або суду; повідомляти детектива, прокурора або суд про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у справі; здати на зберігання до Державної міграційної служби України свої паспорти для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд з України; носити електронний засіб контролю (браслет).

Як повідомляв УНІАН, 20 березня суд обрав запобіжні заходи 4 учасникам корупційної схеми, яка завдала «Електроважмашу» 13,7 млн гривень збитків.

Заступнику директора заводу та начальнику управління «Заводу «Електроважмаш» – у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб з альтернативою внесення 1 млн грн застави.

Фізичній особі, кінцевому бенефіціару чеської компанії – учасниці схеми – тримання під вартою до 15 травня з заставою 8,408 млн грн.

Заступнику директора з виробництва – цілодобовий домашній арешт.