Швидкий шлях приватизації "Турбоатома" не розглядається / фото УНІАН

Фонд державного майна України не планує, що приватизація харківських держпідприємств "Електроважмаш" та АТ "Турбоатом" може відбутися найближчим часом.

Читайте такожФонд держмайна назвавши фрази об'єкти великої приватизації-2020"

Про це глава фонду Дмитро Сенниченко заявив під час робочої зустрічі з головою Харківської облдержадміністрації Олексієм Кучером, передає прес-служба ОДА.

Відео дня

"Зараз ми не розглядаємо швидкий шлях приватизації цих підприємств. Ми маємо вивчити ринок і попит. Тому що кожне підприємство вимагає інвестицій, але інвестор має бути профільний. У жодному разі ми не маємо допустити купівлю підприємств конкурентами з метою знищення або передати їх непрофесійним операторам. Тому будемо до цього дуже ретельно підходити. Це точно не відбудеться в найближчі місяці й, може, не цього року", - цитує Сенниченко прес-служба ОДА.

Що стосується "Електроважмашу", то, за словами Сенниченко, з 1 березня він знову перейде на повний робочий тиждень, а перед новим керівником підприємства поставлено завдання збільшити на 30% зарплату і зробити завод прибутковим.

"Електроважмаш" з 1 березня перейде на повний робочий тиждень / фото УНІАН

"За останні п'ять років "Електроважмаш" втратив 30% робітників, дебіторська заборгованість становить 500 мільйонів гривень, кредит – 900 мільйонів гривень. Але у нас є новий керівник, у якого є бачення розвитку підприємства. Перші кроки зроблено: заробітна плата виплачена, контракти підписуються. На закупівлях за місяць зекономити 60 мільйонів гривень. У підприємства є спільні проекти з "Турбоатомом" для "Гідроенерго", - цитує голову ФДМУ прес-служба ОДА.

Як повідомляв УНІАН, президент Зеленський неодноразово заявляв, що Україна в найближчі п'ять років проведе масштабну приватизацію, і закликав іноземних інвесторів скористатися цим. "Електроважмаш" входить до переліку об'єктів великої приватизації, запланованих до продажу цього року.

Довідка УНІАН. ДП "Завод "Електроважмаш" - український завод, один з найбільших в Харкові. Входить до переліку підприємств, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки України. Спеціалізується на розробці та випуску турбогенераторів, гідрогенераторів, великих електричних машин постійного струму, комплектного електрообладнання для міського та залізничного електротранспорту.

"Турбоатом" (м. Харків) виробляє парові турбіни для ТЕС і АЕС, гідротурбіни для ГЕС, газові турбіни для ТЕС. Виробництво турбін здійснюється по замкнутому циклу: від проектно-конструкторських і науково-дослідних робіт до виготовлення, складання, випробувань і відвантаження. До структури "Турбоатома" входять два спеціальні конструкторські бюро, технологічні підрозділи, науково-дослідні лабораторії, заготівельна база, механообробне виробництво, випробування енергетичного обладнання. Управління державною часткою акцій ПАТ "Турбоатом" здійснює Фонд державного майна України, якому належить 75,22% акцій.