Рада / УНИАН

За дане рішення проголосувало 245 із 332 народних депутатів, зареєстрованих в сесійній залі, передає кореспондент УНІАН.

Читайте такожВР передала право призначати командувача Нацгвардією президентові

Народний депутат Мустафа Найєм (фракція «БПП») зазначив, що після набуття чинності закону «Про Національну поліцію» ВР не вказали, що поліція може закуповувати товари по переговорній процедурі.

Відео дня

«Зараз в нас багато хлопців, які стоять на фронті і в них немає форми, і ми не можемо закупити зимову форму. Якщо ми зараз залишимо загальну процедуру закупівель, то ми отримаємо форму лише в липні», - наголосив він.

Даним законом надано органам Національної поліції таких самих прав, які і всім іншим військовим формуванням і правоохоронним органам, щодо можливості здійснення термінових закупівель при необхідності нагального забезпечення особового складу поліції, який несе службу в умовах особливого періоду, зокрема у зоні проведення АТО, необхідними матеріально-технічними та іншими ресурсами.

Законом внесено зміни до статті 39 закону, що надає правові підстави Національній поліції для застосування переговорної процедури державної закупівлі в разі виникнення нагальної потреби у відповідній закупівлі, в умовах дії особливого періоду та неможливості дотримання замовником (органом Національної поліції) строків для проведення конкурсних торгів.