Консорціум «ЄДАПС» заявляє, що станом на 23 квітня повністю ліквідовано чергу, що «утворилася через бюрократичну тяганину», на отримання паспортів громадянина України для виїзду за кордон – випущено 44030 закордонних паспортів.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі консорціуму, зазначивши при цьому, що «коментарі різних чиновників, зокрема керівника державного підприємства, не відповідають дійсності і є спробою дестабілізувати обстановку і навмисне створити соціальну напругу».

Як сказано в повідомленні, з метою недопущення всіляких маніпуляцій навколо виготовлення і видачі закордонних паспортів консорціум «ЄДАПС» разом з Державною міграційною службою України створив інформаційний портал http://www.center-person.com/ua/passport.php. На інформаційному порталі, починаючи з 24 квітня 2012 р., кожен заявник (громадянин України) може простежити, на якому етапі виготовлення перебуває його проїзний документ, не розкриваючи жодної конфіденційної персональної інформації.

Відео дня

*** За даними ЗМІ, останнім часом виникли проблеми з оформленням закордонних паспортів для громадян України у зв'язку з відсутністю бланків.

За інформацією газети «Дело» від 10 квітня ц. р., Міністерство внутрішніх справ (МВС) України замовило у консорціуму “ЄДАПС” виготовлення закордонних паспортів за 100 млн грн. Як сказано в «Віснику державних закупівель», “ЄДАПС” погодився надрукувати 716 тис. 070 паспортів за 100,091 млн грн.