Одеський припортовий завод / REUTERS

Наглядова рада АТ" Одеський припортовий завод "затвердила рішення про продовження давальницького контракту з компанією "Агро Газ Трейдинг" на 4 місяці, щоб забезпечити підприємство поставками сировини до визначення нового давальця. 

Про це йдеться в повідомленні Агро Газ Трейдинг.

"Давальницький контракт між компанією "Агро Газ Трейдинг" і ПАТ "Одеський припортовий завод", що діє до 1 вересня 2020 року, був продовжений строком на 4 місяці. Відповідне рішення про пролонгацію контракту напередодні було прийнято Правлінням ОПЗ і затверджено Наглядовою радою підприємства", - повідомили в АГТ.

Відео дня

Відзначається, що до проведення конкурсу з відбору давальця і підписання контракту за його підсумками, АГТ продовжить постачання сировини для переробки за давальницькою моделлю на ОПЗ і подальшу реалізацію готової продукції. 

"Цей крок дозволить забезпечити роботою багатотисячний трудовий колектив заводу і зберегти позитивну динаміку повернення фахівців на ОПЗ. Крім цього, підприємство зможе повною мірою здійснювати податкові відрахування до місцевого і державного бюджетів, а також продовжить виконувати зобов'язання перед кредиторами, зокрема перед НАК "Нафтогаз України"", - додали в компанії.

АТ" Одеський припортовий завод", що знаходиться під управлінням Фонду державного майна України, запрацював у серпні минулого року після укладення давальницького контракту з АГТ. До цього підприємство простоювало 16 місяців. 

За рік співпраці з АГТ на ОПЗ було перероблено 655,6 млн куб.м давальницької сировини і вироблено 796,2 тис. тонн карбаміду і 90,3 тис. тонн аміаку. Понад 80% продукції заводу експортується на зовнішні ринки.