За останню добу він втратив $2,6 млрд / Ілюстрація REUTERS

Засновник і глава компанії Tesla Inc. Ілон Маск опустився на третю сходинку в рейтингах найзаможніших людей світу.

Так, за даними щоденного рейтингу мільярдерів Forbes, статки Маска становлять $146,5 млрд, тільки за останню добу він втратив $2,6 млрд.

Читайте такожМаск втратив перше місце в рейтингу найбагатших людей планети

Відео дня

На другій сходинці закріпився власник групи LVMH Бернар Арно з $182,6 млрд. очолює рейтинг глава Amazon Джефф Безос ($189,5 млрд), у Білла Гейтса, який посів четверте місце — $127,9 млрд.

За даними Bloomberg Billionaires Index, статки Маска оцінюються в $160,6 млрд — за минулу добу він втратив $3,16 млрд, а з початку року — $9,09 млрд.

Статки Бернара Арно, що займає другий рядок становлять $161,2 млрд (зростання з початку року — на $46,8 млрд). Лідера рейтингу, Безоса, Bloomberg оцінює в $190 млрд, Гейтса — в $144 млрд.

Скорочення статків Маска пов'язане з падінням акцій Tesla в останній тиждень більш ніж на 8%.

При цьому на початку року Маск двічі короткочасно підіймався навіть на перші рядки рейтингів найбагатших людей планети.

Примітно, що заяви Ілона Маска в Twitter вже двічі приводили до обвалу курсу біткоїна — після того, як глава Tesla заявив, що перестане приймати платежі за електрокари в біткоїнах, і після заяви про те, що Tesla може продати свої активи в біткоїнах. Ці заяви зменшили й капіталізацію самої компанії, яка частину своїх активів тримає в криптовалюті.

Як змінювалася позиція Tesla в рейтингу