Експорт української компанії 'Фармак' різко зріс в умовах пандемії

У зв'язку з пандемією у світі різко зріс попит на лікарські засоби, що використовуються у терапії COVID-пацієнтів. Тому у 2020 році підприємство "Фармак", згідно зі звітом, збільшило експортні поставки на 40%, а частка експорту в загальному обсязі продажів досягла 29,6%.

Зазначається, що найбільший попит мали кортикостероїди, релаксанти, анальгетики, антибіотики, а також препарати для наркозу й седації, необхідні при підключенні хворих до апаратів ШВЛ. Тому низка таких препаратів компанії "Фармак" була експортована в Ізраїль, Великобританію, Швецію, Францію, Німеччину, Польщу, Австралію, Нову Зеландію, Мексику і Сінгапур, а також відправлена для цілей використання ВООЗ.

Читайте також"Фармак" взяв участь у програмі Всесвітньої організації охорони здоров'я - директор з розвитку бізнесу Віктор КостюкВиробничі лінії "Фармак" мають європейські сертифікати належної виробничої практики - GMP. Тому підприємство реалізує продукцію в країнах з особливо жорсткими регуляторними вимогами.

Відео дня

"Зараз ми готуємося до проходження інспекції FDA (Управління із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США) для виходу на ринок США. Наша стратегічна мета - наростити частку експорту в загальному обсязі продажів до 40%", – зазначив Володимир Костюк, виконавчий директор АТ "Фармак".

Експорт української компанії 'Фармак' різко зріс в умовах пандемії

Довідка про компанію

"Фармак" - лідер фармацевтичного ринку України, за даними Proxima Research. Серед основних напрямків - ендокринологічні, гастроентерологічні, кардіологічні, неврологічні, протизастудні та інші препарати.

Компанія щорічно реінвестує в розвиток до 90% прибутку. В цілому з 1995 року було інвестовано в модернізацію виробництва понад 310 млн доларів США.

Виробничі потужності, дослідницька база, лабораторно-технічний комплекс підприємства мають міжнародну сертифікацію і відповідають високим вимогам Європейських стандартів GMP.

"Фармак" входить до топ-25 найбільш інноваційних компаній, визнаний найбільшим платником податків серед фармвиробників України та найкращим роботодавцем. У 2019 році компанія була визнана найкращим експортером року, за даними Київської торгово-промислової палати.

"Фармак" має власні представництва в Казахстані, Узбекистані, Білорусі та Киргизстану, а також маркетуючу компанію в Польщі.