facebook.com/KyivCPM

Прес-служба Київського картонно-паперового комбінату спростувала заяви ЗМІ щодо російського власника комбінату.

Про це йдеться в офіційній заяві компанії, опублікованій на їх сайті.

"Протягом вже  20 років власником Київського КПК є австрійська компанія Pulp Mill Holding (100% акцій), бенефіціаром якої є Володимир Крупчак. За час, поки Pulp Mill Holding володіє ПрАТ "Київський КПК", компанія інвестувала в комбінат понад 360 млн євро, скеровуючи всі зароблені кошти на розвиток комбінату.

Відео дня

Станом на сьогодні, ККПК отримав від Європейського  Банку Реконструкції та розвитку черговий інвестиційний транш в розмірі 25 млн євро, а компанія Pulp Mill Holding виступила гарантом по кредитним зобов’язанням ПрАТ "Київський КПК".

Водночас заборгованість ПрАТ "Київськитй КПК" перед материнською компанією на сьогодні становить близько 16 млн євро", - повідомили у прес-службі.

Окремо представники ККПК прояснили питання щодо громадянства Крупчака.

"Крупчак Володимир Ярославович вже 15 років не є громадянином російської федерації. Він дійсно був депутатом російської державної думи, водночас після цього, у 2007 році, відмовився від російського громадянства і отримав громадянство України. У 2010 році був депутатом Київської обласної ради, кавалер орденів "За заслуги".

У 2019 році, після подій, які набули масштабного розголосу (спроба  викрадення громадянина України Крупчака на замовлення російських олігархів), та через загрозу власному життю та життю родини, Володимир Крупчак  виїхав з України, отримав громадянство Кіпру і постійно проживає у Лондоні".