Після проходження національного тесту кожен педагог отримає електронний сертифікат / фото ua.depositphotos.com

Міністерство цифрової трансформації запустило на онлайн-платформі "Дія.Цифрова освіта" Національний тест на цифрову грамотність для вчителів - "Цифрограм для вчителів".

Про це повідомила прес-служба відомства на своєму сайті.

Читайте такожУ додатку "Дія" з'явилися нові послуги - список та роз'яснення

Відео дня

Тест оцінює 21 професійну цифрову компетенцію, які згруповані в 5 областей "вчитель в цифровому суспільстві", "професійний розвиток", "використання та аналіз цифрових ресурсів", "навчання та оцінювання учнів", "розвиток цифрової компетентності учнів".

Після проходження національного тесту кожен педагог отримає електронний сертифікат.

Зазначається, що тест для вчителів розроблений експертами Академії цифрового розвитку на основі рамки професійних компетенцій для вчителів.

Цифрова грамотність в Україні

Раніше в травні Міністерство цифрової трансформації запустило нову версію національного тесту на цифрову грамотність "Цифрограм 2.0" на онлайн-платформі "Дія.Цифрова освіта". Тест передбачає перевірку базових знань і навичок цифрової грамотності в 6 сферах: "основи комп'ютерної грамотності", "інформаційна та медіаграмотність. Уміння працювати з даними", "створення цифрового контенту", "комунікація і взаємодія в цифровому суспільстві", "безпека в цифровому середовищі", "розв'язання технічних проблем. Навчання протягом життя в цифровому суспільстві».