Додаток працює на платформах iOS і Android / Ілюстрація REUTERS

Національний банк розробив мобільний додаток для опитувань підприємств на платформах iOS і Android, основний функціонал якого - зручне онлайн-анкетування підприємств.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Читайте такожЛомбарди та кредитні спілки прійматімуть цифрові документи з програми «Дія»

Відео дня

Додаток буде використовуватися для отримання інформації від респондентів і розрахунку індексу очікувань ділової активності (ІОДА), який Нацбанк публікує на щомісячній основі.

Додаткові функції

Мобільний додаток має також ряд додаткових функцій, зокрема розділ з основними макроекономічними та фінансовими показниками; розділ з аналітичною інформацією про ІОДА у вигляді таблиць і графіків; розділ з історією відповідей респондента за попередні півроку, а також можливість зворотного зв'язку.

Призначення програми

«Додаток буде використовуватися як додатковий інструмент опитування підприємств на додаток до традиційного анкетування через офіційний сайт Національного банку. Водночас він забезпечить оптимізацію збору інформації, залучення більшої кількості респондентів і спрощення їх доступу до важливої інформації щодо курсу валют, ключової ставки, анонсів важливих подій тощо», - сказано в повідомленні.

ІОДА

Національний банк ввів щомісячний індекс очікувань ділової активності (ІОДА) в серпні 2019 року. Індекс розраховується на основі опитувань українських підприємств реального сектора економіки. У ньому беруть участь приватні підприємства індустрії, будівництва, торгівлі та сфери послуг.

Індекс очікувань ділової активності бізнесу в Україні в червні поточного року виріс на 10 процентних пунктів - до майже 46 пунктів завдяки зняттю ряду карантинних обмежень та відновленню ділової активності у світі.