Україна і Польща мають намір спільно боротися з податковим шахрайством / Фото прес-служба Мінфіну

Міністр фінансів України Сергій Марченко та міністр фінансів Польщі Тадеуш Косцінський підписали Спільну декларацію про двостороннє співробітництво у сфері обміну податковою інформацією, зокрема, в частині адміністрування ПДВ, а також у сфері транскордонного економічного співробітництва, повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

Про це повідомили в прес-службі Кабміну.

Читайте такожКонституційний суд зняв обмеження для подачі позовів проти Нацбанку

Відео дня

Обмін досвідом

«Ми готові обмінюватися досвідом у сфері оподаткування для досягнення спільних цілей у боротьбі з податковим шахрайством і запобігання спроб уникнути оподаткування", - цитує Марченко прес-служба.

Що зміниться

Згідно з повідомленням, реалізація цієї Угоди дозволить докласти максимум зусиль, спрямованих на зміцнення адміністративного співробітництва між країнами, зокрема, обмін податковою інформацією, знаннями та новими технологіями, проведення спільних заходів на кордоні як вирішального засобу для ефективної боротьби з шахрайством з ПДВ.

"Така співпраця призведе до помітного підвищення безпеки польських і українських громадян і підприємців, а також стабільного зростання доходів бюджету», - сказано в повідомленні.

Нові правила оподаткування

22 травня 2020 року Президент України Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до Податкового кодексу щодо удосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгоджень у податковому законодавстві № 466-IX", який, зокрема, передбачає масштабні зміни у правилах корпоративного оподаткування, оподаткування фізичних осіб, а також у правилах з адміністрування податків.