Гусеничний бульдозер Cat D9R / фото facebook.com/metinvestkrivoyrog

Північний гірничо-збагачувальний комбінат отримав два американські гусеничні бульдозери Cat D9R. Ця техніка призначена для прокладання та підтримки кар'єрних доріг у належному стані.

На придбання бульдозерів "Метінвест" спрямував понад 190 млн грн. Про це повідомили у прес-службі компанії.

За зміну на кар'єрі великовагові бульдозери можуть прокласти від 400 до 1200 метрів доріг залежно від будівельного матеріалу. Також цю техніку використовують під час будівництва трас для залізничного транспорту, розбудови ліній електропередач, розчищення снігових заметів.

Відео дня

Читайте такожНа Північному ГЗК запустили один з наймасштабніших проектів у гірничодобувній галузі за всю історію незалежності УкраїниВирізняється така техніка й комфортністю: як розповідають машиністи бульдозерів, на електронних табло є вся необхідна інформація про стан обладнання; у салоні є ергономічне крісло та кондиціонер; кабіна надійно захищена від шумового та вібраційного впливу; забезпечено хорошу оглядовість. 

Гендиректор Північного гірничо-збагачувального комбінату Андрій Скачков перерахував вже здійснені заходи з модернізації на підприємстві: придбали 12-кубовий екскаватор, унікальний верстат контурного буріння та шість гусеничних бульдозерів; провели капремонт 23-ї технологічної секції першої рудозбагачувальної фабрики; ввели в дослідно-промислову експлуатацію скельний тракт циклічно-потокової технології у Першотравневому кар’єрі. 

"Ці проекти спрямовані на стабільну роботу комбінату, покращення умов праці наших працівників. На оновлення виробничих потужностей у 2021 році компанія "Метінвест" спрямувала понад 4,2 млрд гривень", - зазначив Скачков.