Будуть допитані понад 80 робітників / Ілюстрація REUTERS

Німецька поліція обшукала понад 40 будинків і підприємств у п'яти німецьких землях рано вранці 23 вересня в рамках розслідування незаконного ввезення в країну іноземних робітників для роботи в м'ясопереробній промисловості.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Читайте такожУ Німеччині виявили велику нелегальну тютюнову фабрику із працівниками з України

Відео дня

Понад 80 допитів

За словами представника федеральної поліції, правоохоронці мають намір допитати понад 80 іноземних робітників, переважно з країн Східної Європи, що не входять в ЄС, таких як Україна і Білорусь.

У центрі розслідування знаходяться дві компанії, які підозрюються в незаконному завезенні робітників до Німеччини для робіт з упаковування м'яса.

Цього року м'ясопереробний сектор Німеччини піддався критиці за широке використання найманих працівників-мігрантів зі Східної Європи, оскільки неналежні умови роботи стали причиною кількох спалахів коронавірусу на підприємствах.

Основні підозрювані

Розслідування ведеться щодо десяти основних підозрюваних віком від 41 до 56 років. Серед них вісім чоловіків і дві жінки. Йдеться про звинувачення у злочинній та комерційній контрабанді та підробці документів. Під час обшуків були конфісковані цінності на суму 1,5 мільйона євро.

Дві компанії звинувачуються в тому, що вони привозили до Німеччини робітників з підробленими документами. Вони організовували проживання і транспорт, а натомість за ці послуги отримували частину заробітної плати робітників.

Нелегальний в'їзд до країн ЄС

У період карантину українці знайшли нові шляхи для того, щоб обійти заборону на в'їзд до країн ЄС.