У схемі були задіяні фіктивні підприємства / фото УНІАН Володимир Гонтар

Податкова міліція Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби (ДФС) під процесуальним керівництвом офісу Генерального прокурора викрила масштабну схему ухилення від сплати податків.

Як повідомила прес-служба ДФС, дана схема дозволила протягом 2018-2019 років сформувати фіктивний податковий кредит з ПДВ на загальну суму 260 млн грн.

Читайте такожСБУ викрила мільйонну схему c добривами з Росії

Відео дня

"Так, в ході досудового розслідування встановлено, що низкою підприємств реального сектора економіки, що належать одному власнику, протягом 2018-2019 років сформовано схематично податковий кредит з ПДВ на загальну суму 260 млн грн", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що представники зазначених підприємств купували сільськогосподарську продукцію у жителів сіл і власників приватних садиб за готівкові кошти. Надалі покупку такої продукції документально оформляли, як нібито придбану у підприємств - юридичних осіб. існували ж такі підприємства лише на папері.

В ході слідчих дій були допитані керівники зазначених фіктивних компаній, які підтвердили свою непричетність до їх створення і функціонування.

Обшук

"В результаті були проведені обшуки в Кіровоградській області та в Києві. В ході обшуків вилучено готівкові кошти в сумі майже 45 млн гривень, які призначалися для придбання сезонного врожаю - зернових культур. А також було вилучено 10 печаток підконтрольних підприємств та бухгалтерську документацію, що підтверджує незаконну діяльність", - повідомили в ДФС.

Викриття конвертаційних центрів