SCM перша з українських компаній подала до суду на Росію щодо компенсації - ЗМІ

Компанія SCM першою серед великих українських компаній подала позов проти Росії до Міжнародного суду з вимогою компенсації збитків, завданих злочинною військовою агресією.

Про це повідомляє видання "Голос Америки", вказуючи, що збитки українського бізнесу підраховуються десятками мільярдів доларів. 

"SCM поки єдина українська компанія. Яка вирішила в судовому порядку домагатися відшкодування збитків, завданих Росією. На цей час вони оцінюються в 17-20 млрд доларів", - зазначає видання.

Відео дня

Цехи маріупольських сталеливарних заводів були зруйновані, обладнання та Готова продукція були вкрадені та вивезені в Росію.

"У Маріуполі у нас було близько 30 підприємств різного масштабу, які становили одну екосистему. На момент повномасштабного вторгнення на них працювало понад 30 тис.осіб. Бізнес дуже зацікавлений у правосудді як в інструменті запобігання війнам і злочинам у майбутньому", - цитує видання слова директора з комунікацій SCM Наталю Ємченко.

Вона зазначила, що Рінат Ахметов першим серед українських бізнесменів подав позов проти Росії до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) для притягнення агресора до відповідальності.

За її словами, компанія ДТЕК також подала позов проти Росії в міжнародному арбітражному суді в Гаазі (Нідерланди) з приводу захоплення енергетичних активів в Криму. Цей процес триває з 2018 року.