freeimages.com

Україна вперше представила Національний добровільний огляд щодо прогресу у досягненні Цілей сталого розвитку

Як зазначила генеральний директор «Глобальний договір ООН в Україні» Тетяна Сахарук, з моменту визначення Цілей сталого розвитку минуло п'ять років. «Минуло 5 років з моменту визначення Цілей сталого розвитку, реалізувати які до 2030 року - це задача, яку ставить перед собою світова спільнота. Цього року Україна вперше представляє на Політичний форум високого рівня зі сталого розвитку ООН свій Національний добровільний огляд про прогрес у досягненні Цілей сталого розвитку, підготовлений Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства», - повідомила вона.

Відео дня

Загалом визначено 17 цілей, виконавцями яких є приватні та державні підприємства і органи, зокрема, подолання бідності, подолання голоду, міцне здоров'я, якісна освіта, гендерна рівність, чиста вода та належні санітарні умови, відновлювана енергетика, гідна праця та економічне зростання, інновації та інфраструктура, скорочення нерівності, сталий розвиток міст і громад, відповідальне споживання, боротьба зі зміною клімату, збереження морських екосистем, збереження екосистем суші, справедливість та мир, партнерство задля сталого розвитку.

Зокрема, з метою зробити населені пункти відкритими, безпечними і стійкими група «Метінвест» впроваджує низку заходів, що дозволяють забезпечити сталий розвиток Маріуполя. Був створений Фонд розвитку Маріуполя. З 2016 по 2019 рр. група інвестувала 405 млн грн в адміністративні і медичні сервіси, інфраструктурні та освітні проекти, інновації, підприємництво і IT, туризм та інші галузі.

«Один з головних пріоритетів нашої діяльності як соціально відповідального бізнесу - комплексний розвиток міст, де працюють наші підприємства, підтримка місцевих громад та підвищення якості їх життя. Під час реалізації соціальних проектів ми спираємося на стратегію розвитку кожної громади, враховуємо думки місцевих жителів, - повідомив «Метінвест». - У Маріуполі ми вперше перейшли на системний стратегічний підхід до соціального інвестування, розширивши співпрацю з партнерською організацією (ФРМ) і підтримавши реалізацію довгострокової стратегії розвитку міста. Такий формат соціального партнерства відкриває великі можливості для забезпечення сталого розвитку міст».

Крім того, в рамках сприяння економічному зростанню компанія «Астарта» запустила майстерню лідерства та проектного менеджменту для молоді.

«Компанія «Астарта» запустила проект «Підйом», де молоді люди можуть отримати необхідні теоретичні та практичні знання, щоб реалізовувати важливі для своїх громад ініціативи, а також вигравати гранти на їх втілення. Понад 240 учасників виховували лідерські якості і вчилися проектному менеджменту», - сказано в повідомленні.

Довідка. Мережа Глобального договору в Україні є офіційним представником глобальної мережі UN Global Compact. Як особлива ініціатива Генерального секретаря ООН, Глобальний договір ООН - це заклик до компаній погоджувати свою діяльність і стратегію з десятьма універсальними принципами в сфері прав людини, праці, навколишнього середовища та боротьби з корупцією. Створений у 2000 році мандат Глобального договору ООН полягає в керівництві та підтримці глобальної ділової спільноти в просуванні цілей і цінностей ООН за допомогою відповідальних корпоративних практик. До мережі можуть приєднатися всі бажаючі компанії, які працюють у відповідності з принципами сталого розвитку. Маючи понад 10 000 компаній і 3 000 підписантів, які не є комерційними організаціями, з понад 160 країн світу і понад 60 локальних мереж, це наймасштабніша ініціатива корпоративного сталого розвитку у світі.