Подано газ на перші 8 котелень з 20 / фото УНІАН

У місті Смілі Черкаської області почали запускати котельні, подано газ на перші 8 котелень з 20.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко на своїй сторінці у Facebook.

"Подано газ на перші 8 котелень з 20. Нині в них триває розжиг і вихід на робочий температурний режим, потрібен час. До них підключено 5 дитячих садків, 7 шкіл, 3 лікарні, а також 45 будинків зі 152. Подають газ у першу чергу до котелень, до яких підключено соціальну сферу", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожВже вночі в оселях жителів Сміли має з’явитися тепло – ЗМІ

Зубко зазначив, що населення Сміли становить 68 тис. До 20 котелень підключено 152 будинки, в яких проживають 19 тис. 700 населення.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 15 листопада, на засіданні Держкомісії з питань ТЕБ і НС президент Петро Порошенко заявив, що дає міській владі Сміли й іншим державним структурам декілька годин на відновлення теплопостачання у місті.

14 листопада віце-прем'єр Зубко заявив, що депутати Смілянської міськради виділили собі премій на 10 млн грн, але не змогли знайти 15 млн грн для запуску опалювального сезону.

У місті Сміла за відсутності теплопостачання через борги теплопостачальної компанії перед "Нафтогазом України" призупинили роботу школи і дитячі сади, лікарні працюють в обмеженому режимі. У місті оголошено надзвичайний стан. Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом зриву опалювального сезону у місті Сміла.