Фонд держмайна сам підготує до приватизації «Сумихімпром» / фото УНІАН

Фонд державного майна України буде сам займатися підготовкою до приватизації ПАТ «Сумихімпром» замість інвестиційного радника, оскільки жодна компанія не подала свою заявку для участі у відповідному конкурсі.

Читайте такожВелика приватизація переноситися на наступний рік

Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook написав виконуючий обов'язки голови Фонду держмайна Віталій Трубаров.

Відео дня

Також він додав, що на конкурс з відбору інвестрадників для ВАТ «Оріана» і НАК «Украгролізинг» знову надійшло лише по одній заявці, тому буде оголошено повторний конкурс, вже третій за рахунком.

Крім того, Трубаров повідомив, що підписав договір з інвестиційним радником «Конкорд Консалтинг» у складі консорціуму «Baker McKenzie», «Бюро Маркуса», BDO, «Ernst & Young» і Kreston GCG, який готуватиме до приватизації Херсонську, Дніпровську, Сєвєродонецьку ТЕЦ і Криворізьку теплоцентраль.

«Договір ще має затвердити Кабмін, після чого радник почне підготовку цих активів до приватизації», - додав він.

Як повідомляв УНІАН, 10 травня Кабінет міністрів України на своєму засіданні затвердив перелік підприємств великої приватизації на 2018 рік, в який увійшли 26 об'єктів. Пізніше цей список скоротився до 23 підприємств, в число яких увійшло і «Сумихімпром».

У вересні голова Фонду держмайна заявив, що ФДМУ буде сам займатися підготовкою до приватизації ПАТ «Азовмаш» замість інвестиційного радника, оскільки жодна компанія не подала свою заявку для участі у відповідному конкурсі.